Mail gestuurd aan deel van patiënten met verzoek om te veranderen van huisarts – Huisartsenpraktijk Wolvega Oost – Wolvega
Hoofdstraat Oost 59 8471 JK Wolvega Tel:0561- 612 722
Header afbeelding

Terug naar overzicht

Mail gestuurd aan deel van patiënten met verzoek om te veranderen van huisarts

Geachte heer/ mevrouw,

 

Vandaag is er per mail aan een deel van de patiënten een brief gestuurd waarin we u vragen te veranderen van huisartspraktijk. In het kort gezegd is dit om patiënten beter te verdelen over de huisartsen in Wolvega. In de brief leest u meer informatie.

 

Huisartsenpraktijk Wolvega Oost

Hoofdstraat Oost 59

8471 JK Wolvega

 

Wolvega, 12-07-2022

 

Onderwerp: veranderen van huisartsenpraktijk

 

Geachte heer/mevrouw,

Afgelopen december kreeg Langs de Linde, die de huisartsenzorg verzorgt in Wolvega, Noordwolde, De Blesse, Oldemarkt en Kuinre, onverwachts te horen dat twee collega huisartsen van praktijk De Griffioen per 1 juli 2022 gingen stoppen.

Het plotselinge vertrek van deze twee collega’s leverde problemen op voor de ruim 4000 patiënten die onder hun zorg vielen. Op zo’n korte termijn waren er geen opvolgers te vinden.

Na uitvoerig beraad heb ik toen besloten de apotheekhoudende huisartspraktijk in De Blesse per eind juni 2022 te sluiten en door te gaan in Wolvega op de locatie van de praktijk De Griffioen. Ik ga daar verder onder de naam Huisartsenpraktijk Wolvega Oost in samenwerking met collega’s mw. Noordman en mw. Mud. Het team bestaat daarnaast uit vier doktersassistenten en twee praktijkondersteuners.

Door het samenvoegen van de twee praktijken heeft de huidige HAP Wolvega Oost te veel patiënten en is in goed overleg met mijn collega’s van de huisartsenpraktijken De Cleijenburgh, Van der Sande en De Meulehoek besloten de patiënten anders te verdelen over Wolvega.

 

Mijn verzoek aan u (en eventuele huisgenoten) is dan ook over te stappen naar een van de genoemde praktijken. Huisartsenpraktijk Wolvega Oost zal zich meer richten op de oostkant van Wolvega.

 

Graag ontvang ik, voor 15 augustus, een reactie door deze email te beantwoorden of u hiermee akkoord bent en naar welke praktijk uw voorkeur gaat. Vermeld a.u.b. daarbij uw naam en geboortedatum! Ik wil u vragen niet zelf contact op te nemen met de nieuwe praktijk, wij zorgen ervoor dat uw dossier wordt overgedragen.

 

We willen graag de toenemende werkdruk meer verdelen over alle praktijken om daarmee de continuïteit van de huisartsenzorg in Wolvega te garanderen.

 

 

 

Met vriendelijke groet, namens de huisartsen in Wolvega,

 

Jochum Heeg, huisarts Huisartsenpraktijk Wolvega Oost

 

Publicatiedatum: 12-07-2022