Rijbewijskeuringen – Huisartsenpraktijk Wolvega Oost – Wolvega
Header afbeelding
Hoofdstraat Oost 59 8471 JK Wolvega Tel:0561- 612722 Spoed Keuze 1

Rijbewijskeuringen

In onze praktijk worden geen rijbewijskeuringen uitgevoerd.

Wel bij van der Sande en de Cleijenburgh in Wolvega of bij de Wissel in Noordwolde

Alleen A, B en/of E kan bij de huisarts gekeurd worden. De keuring voor een grootrijbewijs (C, D) moet worden verricht door een arbo-dienst.

Voor een afspraak kunt u contact opnemen met één van deze praktijken. Een rijbewijskeuring wordt binnen Langs de Linde niet uitgevoerd door u eigen huisarts. U moet hier dus een andere huisarts voor benaderen.

Een rijbewijskeuring omvat:

De keuring begint met een anamnese om uw gezondheid in kaart te brengen: ziektes, medicatie, beperkingen en werking verschillende organen. Inschatting OPS (Oriëntatie en geheugen, Praktische vaardigheden & aandacht, Sociaal & persoonlijk functioneren), visus bepaling en gezichtsveldonderzoek volgens confrontatiemethode van Donner. Lichamelijk onderzoek met keurling gekleed in ondergoed. Speciale aandacht voor bewegingsapparaat, kracht in handen en voeten en evenwichtsproeven. Urine wordt onderzocht. De bevindingen worden met u besproken.

Graag meenemen naar de keuring:

  • Een bril, indien hier gebruikt van wordt gemaakt bij het rijden.
  • Rijbewijs.
  • Formulieren van het gemeente huis incl de enveloppe. Graag de voorzijde van het formulier thuis al invullen + de vragen beantwoorden.
  • Bij medicijn gebruik, de medicijndoosjes.
  • Urine in een potje.

De nota voor de keuring dient contant (of indien mogelijk per pin) betaald te worden.
Informeert u bij de huisartsenpraktijk waar u zich laat keuren wat een keuring kost.

Bovenstaande keuring wordt uitgevoerd volgens de norm van de Landelijke Huisartsen Vereniging en Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen.